Articol: EX10013404
|Model: RCGG-40/700CG
Unsoarea de pe suprafață este un tip de vaselină alimentară care protejează placa grătarului de rugină. Îndepărtați grăsimea cu o spatulă de lemn sau de plastic, apoi ștergeți farfuria cu un prosop de bucătărie. Dacă este necesar, curățați cu atenție suprafața cu puțin săpun de vase și apă.
Placa de grătar devine neagră sau galbenă din cauza temperaturilor ridicate. Pentru a preveni astfel de pete, data viitoare aplicați mai întâi ulei și creșteți treptat temperatura. Pentru a îndepărta petele, curățați cu atenție placa grătarului cu apă și săpun de vase. Pentru petele negre, aplicați puțin oțet pe zona afectată și lăsați-l timp de 20 de minute. Apoi adăugați puțin bicarbonat de sodiu și așteptați încă 15 minute. Îndepărtați petele cu un tampon de curățat sau cu un șmirghel fin în direcția structurii suprafeței. În final, curățați blatul de lucru cu apă și uscați-l bine. Folosiți puțină apă, astfel încât aceasta să nu pătrundă în dispozitiv.
Pentru a preveni petele de rugină, evitați reziduurile de apă, acizii (cum ar fi oțetul, sucul de lămâie, sosurile) sau substanțele care conțin clor (cum ar fi înălbitorul). Păstrați placa de grătar curată și uscați-o după utilizarea zilnică. De asemenea, aplicați niște unsoare alimentară atunci când nu sunt utilizate pentru perioade mai lungi. Dacă rugina încă se formează, înmuiați zona afectată cu puțină apă. Apoi îndepărtați rugina cu vată de oțel, un tampon de curățat sau șmirghel fin. Frecați întotdeauna în direcția structurii suprafeței. Detartranții industriali sunt, de asemenea, potriviți pentru îndepărtarea completă a petelor de rugină. După curățare, neutralizați orice reziduuri acide cu un agent de curățare alcalin.